Thursday, April 24, 2008

Wednesday, April 23, 2008

Investiti in arta, dar numai daca sunteti nefumatori


Imi plac gangurile din Bucuresti, cu pisicile lor si cu izul de mancare si de bloc vechi, din care mai razbate uneori zgmotul vreunui ascensor cu usi de lemn glisante. In gangurile astea in care mereu mi se parea ca se intampla ceva la care eu nu am acces, au inceput sa se instaleze pravalii si carciumioare underground. Par exemple, de vazut Galeria La Perne gazduita de gangul din Calea Victoriei 101, unde Sorina Iuganu isi expune lucrarile, in cadrul expozitiei 13, pana pe 28 aprilie. La o cafea, s-ar putea sa va tenteze sa faceti vreo achizitie, mai ales ca preturile nu depasesc 500 de euro. Daca ar fi sa gasesc vreo hiba locului care nu de mult adapostea magazinul de haine Luna De Krystal, ar fi ca aici se fumeaza, ceea ce inseamna ca puteti sa cumparati panzele duhnind a fum de tigara. Tot in Calea Victoriei, in gangul cu Hippie Hippie Shake, e un magazin mai vechi, care insa abia de curand si-a pus firma. Il cheama Ummagumma si vinde tot felul de traznai, de la rochite de hartie (zau asa, numai mama vitrega o imbraca pe fata din poveste in asa ceva!) si cercei cu skepsis pana la tenisi cu inscrisuri. Preturile corespund zonei, daca tineti cont ca nitel mai incolo e Max Mara, iar peste drum e Furla. Asa ca mai bine investiti in arta, dar numai daca sunteti nefumatori. Ah, si sa riscam si un premiu, mai ales ca fie nu ghiceste nimeni, fie nu nimereste nimeni raspunsul: ce este Ummagumma si cui a apartinut ea? Premiul, o cafea La Perne.
Photo: Courtesy www.unda.ro

Tuesday, April 22, 2008

La-ntamplare

Ma enerveaza reclamele de pe site-uri care ti se baga in suflet. Vrei sa citesti un text, ele iti impaienjeneaza vazul. Daca ai si boxele deschise, posibil si auzul. Nu deschid decat rareori o reclama de pe site-uri, iar de cele mai mutle ori dau click din intamplare, adica de nervi, sa-l fac sa dispara mai repede. Deci la intamplare. Pentru ca reclama respectiva e obraznica si latra la cursorul mouse-ului tau ca un maidanez. Pai dragi firme multinationale, nationale, medii si mijlocii, chiar asa, la intamplare va vanati voi consumatorii? Sau la nervi? Pai cum ramane cu zicala un client nemultumit e pe jumatate pierdut?

Un viral bun

Sa ne lamurim din capul locului. Habar n-am cine e cetateanul Cozmin Gusa, in afara de vreo doua anecdote, una sigur e aia cu Gusa caftit in Piata Universitatii. A, uite ca stiu chiar mai mult, parca a fost sef de campanii pe la PSD, pe la PD. Dar in seara asta, un banner bine plasat pe Catavencu.ro m-a dus pe site-ul lui de campanie. Cu mare grija, pentru ca la ora aia mi-era clar ca nu merg la vot. Supriza a fost foarte placuta pentru ca am dat peste un site viu, haios, interactiv, care merge exact catre publicul catre care tinteste produsul Gusa. O melodie de campanie cu mesaj cantata de, cred, Parazitii, o campanie "Ce s-ar fi intamplat daca Videanu ar fi avut afaceri cu..." (nasturi, semafoare, cosuri de gunoi) si o pagina cu filmulete care recompun istoria ultimilor patru ani te fac sa ti-amintesti si sa razi, si uite-asa omul incepe sa-ti placa. Nu stiu cine e in spatele campaniei, posibil Leo Burnett, ca tot se numara Naumovici printre simpatizanti, insa ce am vazut zic ca e un viral de treaba. Mie mi-a placut, l-am dat mai departe si acum circula nestingherit. Nu stiu daca ajung sa ma identific cu Gusa, insa e posibil sa merg chiar la vot.

Saturday, April 19, 2008

Gramada cere varf

Am fost primii din bloc care au scos deseurile din casa. O imprimanta functionala, dar inutila, si un monitor, ati ghicit, functional dar inutil, precum si un cablu de alimentare de la un telefon Nokia preistoric. Dupa noi au prins curaj si altii, si curand gramezii i s-au mai adaugat o carcasa de monitor, niste circuite de calculator. Cand am scos capul pe geam a doua oara, monitorul nostru inutil disparuse. A treia oara, doi indivizi pe care initial i-am luat drept responsabili cu colectarea, au rascolit ce mai ramasese si, din imprimanta noastra inutila au ales ce li s-a parut lor util: cablul. Unul din ei a cules apoi si cablul de alimentare Nokia, dupa ceva ezitari. Gramada noastra de deseuri a fost ascunsa in boscheti, dupa care alti vecini au inceput sa depoziteze peste ea gunoi menajer. Marea debarasare continua.

Tuesday, April 15, 2008

Cado koolt


I love cado! Aici cateva cado pentru prieteni misto sau si mai bine pe strada Smardan la Casa de ceai ca a iesit soarele. Daca ghiciti ce reprezinta obectul din imagine, poate fi al vostru. Da' sa nu trisati si site sa accesati!

Monday, April 14, 2008

Draga Ioana


Draga Ioana Nicolae,

am citit despre noua ta carte, Aventurile lui Arik doua interviuri care m-au trimis sa cumpar cartea din librarie. De fapt, la drept vorbind, nu prea stiu daca m-au trimis sa o cumpar sau sa o rasfoiesc. Nici nu cred ca ar trebui sa simt ca am vreo vina pentru ca vreau sa rasfoiesc, nu sa cumpar. Ce, adica hainele nu le probezi inainte sa le cumperi?
In fine, am mers la librarie sa caut Arik-ul, l-am gasit, insa cartea nu putea fi deschisa pentru ca era invelita in plastic. Singura solutie pentru a fi macar rasfoita ar fi fost, prin urmare, sa o cumpar. N-am cumparat-o pentru ca nu-mi place sa cumpar carti fara sa le rasfoiesc, iar tu ar trebui sa intelegi asta. Mi se pare ca nici in cazul cartilor extrem de rare care se gasesc in librarii, marile retele straine nu-ti interzic rasfoiala, ci iti pun la dispozitie macar un volum. Sa nu mai spun ca in America poti sa stai o zi intreaga si sa citesti cate carti vrei, pentru ca nimanui nu-i pasa ce faci acolo, intins pe podea, cu cafeaua Starbucks langa tine.
Dar de aici cred ca intelegi mai bine si sper din tot sufletul ca vei vorbi cu editorul cartii sa dea jos plasticul oribil care sufoca prea frumoasa, sper, carte.

Cu aceeasi admiratie,

Scoop

Tuesday, April 1, 2008

Pacaleala de 1 aprilie

Ei, bine, Monica si dragi cititori, am o veste buna si una proasta. Vestea buna e ca Dacia nu va produce biciclete, iar cea proasta e ca ne-am pacalit de 1 aprilie. Informatia initiala, conform careia la Pitesti se vor fabrica biciclete, a fost lansata de site-ul automarket.ro si preluata si de alte site-uri de stiri, inclusiv prosport.ro, insa automarket zice ca n-a fost decat o pacaleala. Ma-ntreb cate telefoane o fi primit Dacia, care de mai bine de o saptamana e in greva, pe tema asta. Uaf.

Dacia de 1000 de euro



Dacia va construi o bicicleta pentru "oamenii de afaceri din orasele aglomerate, care se va vinde cu 1000 de euro". Versiunea racing ar urma sa coste 2200 de euro. Eu am un Trek care seamana oarecum cu cel din imagine (cel din imagine e nou-nout si costa 700 de lire sterline). De ce-as vrea Dacie, cum ar veni, cand am Mercedes?!