Friday, February 22, 2008

Omagiu autobuzului 381

Oamenii care circula cu autobuzul 381 sunt oameni uimiti. Poate cea mai uimita adunatura pe care o poti vedea in Bucuresti. Sunt oameni pe care autobuzul 381 ii cara din Berceni pana in burta orasului si ii varsa inapoi la periferie. Oameni care aproape toata viata si-au petrecut-o la periferie si care, gratie lui 381, ajung in centru. Pentru multi din cei pe care ati putea sa-i vedeti in 381, calatoria aceea e poate unica atat de departe de casa. Pentru altii e prima dupa comunism. Iar crucile pe care si le fac oamenii cand coboara din autobuz nu vor fi doar pentru ca 381 opreste in fata bisericii Sf Gheorghe, ci si un omagiu adus autobuzului care i-a adus atat de departe, dar si uimirii ca vad ceva atat de diferit. Daca stau bine sa ma gandesc, privirile oamenilor pe care i-am vazut coborand din 381 la statia Sf Gheorghe pareau ale unor oameni care au coborat pentru prima data pe un aeroport international. Cineva s-a gandit sa aduca un omagiu autobuzelor noastre, aici.

5 comments:

Un om...normal said...

Nu e rea ideea, dar poate ar fi bine ca in Bucuresti, ca in orice capitala europeana care se respecta, sa existe un tip de autobus si cam atat> cu aer conditionat, daca se poate, si fara manele ;)

Anonymous said...

da, si un singur tip de oameni. ar trebui sa votam pe cine dam afara din cetate si pe cine pastram. yikes!

Anonymous said...

E bine că lumea foloseşte autobuzul şi nu maşina.În acest fel mai scăpăm de poluare.

Anonymous said...

imi place site-ul cu autobuze :)

am si unul cu tramvaie... fac colectie!

si-mi place si povestea oamenilor din 381.

nascuta si crescuta "in centru" fiind, mi se pare ca "in cartiere" e o lume diferita. exceptand pantelimonul, pe care-l cunosc :)

Anonymous said...

@smilla: multumesc, ma bucur ca cineva a inteles ca nu puneam o problema civica, ci spuneam o poveste.